Teksti: Nadezhda Piglova. Kuva: Vitaly Nefedov. Stylisti: Elena Belova.

Arkkitehti: Alexander Kravtsov. Suunnittelija: Olga Gradskaya, design studio “Quadra 7”: Mikhail Obukhov.

Nimi “Suprematism” on peräisin latinan sanasta supremus, joka käännös tarkoittaa “korkeinta”. 1910-luvun puolivälissä Kazimir Malevich ilmoitti uuden taiteen luomisesta, jonka tavoitteena on ilmaista todellisuutta yksinkertaisissa muodoissa (neliö, kolmio ja ympyrä). Väreillä oli myös rooli. Nämä taiteelliset ideat ovat löytäneet vastauksen arkkitehtuurista, sisäosista ja jopa vaatteista. Tässä huoneistossa toteutetut suunnitteluratkaisut perustuvat väri- ja muotoenergian synteesiin. Suprematismin väri kolmio koostuu punaisesta, valkoisesta ja mustasta. Mutta sisätilamme sisällä musta muuttui tummanharmaaksi, ja valkoinen on hankkinut lämpimiä beige-sävyjä. Keittiöön, ruokailuhuoneeseen, olohuoneeseen ja vierashuoneeseen mahtuu oikein annosteltu ja tarkasti sävytetty sävyinen väri, eikä se ylitä havaintojen rajoja, minkä takana negatiiviset tunteet voivat syntyä. Samanaikaisesti äänien yhtenäisyyttä seurattiin tarkasti kaikkien huoneiden suunnittelussa. Sisäosan geometrian perustana ovat suorakulmiot ja neliöt. Niitä tuetaan riippuvalaisimien ja huonekalujen muodoilla. Tämän seurauksena alkuperäinen sisustus on osoittautunut nykyaikaisten kauneuden ja mukavuuden käsitteiksi, mutta se on tuonut julki juuret aiemmin ja tulevaisuuden pyrkimys.

Suprematism
Suprematism
Suprematismi muotoilussa
Suprematismi muotoilussa
  • Kuva 1. Olohuone. Kipsilevystä valmistetut kattorakenteet auttoivat korjaamaan kapean huoneen visuaalisen käsityksen.
  • Kuva 2. Näiden kahden huonekokoelman grafiikkaa korostetaan vastakkaisella viimeistelyllä. Beige-tummansiniset moduulit tummanruskealla pohjalla muodostavat tasapainoisen vastapainon toiselle ryhmälle, jossa päinvastoin tummanruskeat moduulit erottuvat beige-taustaan ​​sekoittaen seinän taustan kanssa. Tässä tapauksessa huonekalu- koostumus tuli hallivyöhykkeen hallitsevaksi sisemmäksi. Tästä syystä pehmeisiin huonekaluihin valittu kevyt verhoilu, lähellä seinien väriä.
  • Kuva 3. Keittiökaappien ja hyllyjen julkisivut on valmistettu kahdella värillä – tummanharmaalla ja punaisella. Heidän kauniin yhdistelmänsä korostavat kiiltävä pinta.
  • Kuva 4. Otettuaan lisäseinä makuuhuoneessa 135 ° kulmassa sisäänkäynnin ovelle, hankkeen laatijat loivat tilaa pukuhuoneelle.
  • Kuva 5. Makuuhuone. Kaksi kohtisuoraa tasoa – lattia ja seinä – on visuaalisesti yhdistetty väriratkaisun ansiosta.
  • Kuva 6. Pojan huone. Lapsen huoneelle valittiin rauhallinen, neutraali väri. Lasten psykologien mukaan kirkkaat esineet estävät opiskelijan keskittymistä luokkien aikana. Mieti ergonomiaa ja toimivuutta työpaikalla.

Ideoiden kokoelmassa

  • Keittiön ja olohuoneen välinen väliseinä on mielenkiintoinen paitsi muotoa, myös sisustusta varten. Kovettu kipsi luo jäljitelmäpuuta. Tämä mahdollistaa ristin ristikon välisen ristikon välisen ristikon välisen ristikon, joka esiintyy käytettäessä viilua luonnollisesta viilusta (kuva 1.2).
  • Keittiö on liitetty loggiaan “ranskalaisella ikkunalla”, eli ovesta lasitetusta ylhäältä alas. Siksi seinämäparistojen sijasta sovitettiin rakenteeltaan erityisiä lattiaan upotettuja konvektoreita, jotka peitettiin säleillä. Lattiakonvektori luo “lämpöverhon” vaikutuksen ja katkaisee kylmän ilman virtauksen. Irrotettava säleikkö mahdollistaa tarvittaessa lämmitysjärjestelmän käytön. Tämän tyyppinen konvektoriasennus on mahdollista vain riittävän paksuisella karkealla lattialla (tasoitus) ja pinnoitteella 11 cm: n (kuva 3) määrä.
  • Kylpyhuoneen sisustus on rakennettu peliin monitasoisilla tilavuuksilla. Wc: n seinän asennusjärjestelmään johdetaan visiiri ja mukavat hyllyt. Katto on kolme tasoa. Alempi taso, kuten seinät, on laatoitettu, keskimmäinen on valkoinen maalattu kipsilevy, ja ylempi on kiristysarkki (kuva 4).
  • Huonekalut kylpyhuoneessa on niin huolella valittu väri, muoto ja tyyli, että tuntuu mahdottomalta luoda harmonisempi koostumus. Astian alla oleva erillinen kaappi ja kaapit sallivat välttää lukuisten kosmetiikan ja kylpyhuonetuotteiden sijainnin “näkyvissä”. Noble chic tuo huoneeseen täysin sopivan pesuallas yhdessä lisävarusteiden kanssa (kuva 5).

Suunnitteluratkaisu

Hankkeen laatijat eivät pyrkineet “palauttamaan” asuntoa maailmanlaajuisesti, koska sen omistajat olivat pääsääntöisesti isäntänä. Lisäsivät vain kylpyhuoneen ja olohuoneen alueen käytävän takia. Ja makuuhuoneessa, suuren kuvauksen ansiosta, oli mahdollista järjestää melko tilava kulma-vaatekaappi. Loggiat eivät liitettiin asuintilaan. Loggeille johtavien ovien lasitus “visuaalisesti” laajensi tilan ja paransi tilojen eristämistä. Keittiön ja olohuoneen välisen väliseinän avaaminen mahdollisti useiden toiminnallisten ja esteettisten tehtävien ratkaisemisen kerralla. Ensinnäkin olohuoneen liian laajennettu muoto oli visuaalisesti säädetty. Toiseksi, osittain, mutta vain niin paljon kuin tarvittiin, oli mahdollista eristää keittiön työskentelyalue eristämättä sitä.

Haastattelu isäntien pojan kanssa

Tällä kertaa rikkoimme rutiinin ja haastattelimme omistajan poikaa – toisen luokkansa Saveliyä, joka löi meidät tuomionsa kypsyydellä.Koti: Oletko kiinnostunut siitä, miten korjaustasi oli menossa?Savely: Kyllä, tällä kertaa tulin täällä usein vanhempieni kanssa.Pidätkö kaikesta, mitä sinulla on?– Tietenkin. Eniten kaikkea pidän huoneesta. Siinä ikkunassa on sulkimet, jotka voidaan sulkea, kun katsot elokuvaa. Näyttää siltä, ​​että olet elokuvateatterissa.Koti: Ettekö haluaisi enemmän kirkkaita värejä: sininen tai vihreä?– Ei, sinä ja vihreä eivät pidä minusta. Halusin tummanruskeita huonekaluja, kuten vanhempia, mutta valoisalla huoneella näyttää olevan suurempi.

  • Kuva 1. Käytävän ja olohuoneen välinen raja on merkitty kolmella tavalla: kipsilevy-osio, kontrastiset seinät, erilaiset lattiapäällysteet.
  • Kuva 2. Olohuoneeseen ei näyttänyt liian pitkiä, he käyttivät kaavoituksen vastaanottamista huonekalujen järjestelyn avulla. Huone oli ehdollisesti jaettu kahteen osaan: sali ja “kotiteatteri”.
  • Kuva 3.4. Vieraskylpyhuoneen suunnittelu perustuu punaisen ja valkoisen mahtavaan kontrastiin. Projektin kirjoittajat menettivät onnistuneesti neliön muodon eri tasoilla ja luoneet mielenkiintoisia viivojen risteyksiä kuvion siirtymisellä seinältä toiseen. Suihkukaappi rakennettiin suoraan paikan päällä. Tätä varten käytimme käytäväaluetta, jota ei tarvittu kunnostuksen jälkeen säilyttäen nykyisen kylpyhuoneen tilavuuden.
  • Kuva 5. Vaaleat lamput on rakennettu käytävän lattialaattoihin, jotka toimivat “majakoina” pimeässä.
  • Kuva 6. Sisäänrakennettu valaistus on keittiössä ja olohuoneessa – se antaa kattorakenteelle erityisen kevyesti ja visuaalisesti lisää huoneen korkeutta.

Koko kohde

paul: parkettilevy sävytetty pähkinän alla, laatat.seinät: kipsilevy, maali.katto: kipsilevy, maali.

Suunnittele ennen uudistusta:Kokonaispinta-ala – 138,2 m², Kattokorkeus – 3,0 m.

Suunnitelma kunnostuksen jälkeen:Kokonaispinta-ala – 138,2 m², Kattokorkeus – 2,9 m.

Toimitusosasto kiittää salalaitoksia La Maison Coloniale, Vellamo, Ka kansainvälinen, Schaefer-putiikki, “Red Cube” tarjotusta lisävarusteesta.