Merenpohjan öljy
Merenpohjan öljy
Kuva: Shutterstock

Merenpohjan öljy on ympäristöystävällinen tuote, joka ei edellytä keinotekoisten kemiallisten komponenttien vahvistamista. Tällaista öljyä voidaan käyttää ulkoisesti ja sisäisesti – lääketieteellisiin ja kosmeettisiin tarkoituksiin.

Meripihkan vitamiinikoostumus

Merilintujen marjoissa on paljon hyödyllisiä elementtejä, kuten:

– A-vitamiini, C-vitamiini, B-vitamiiniryhmä, P-ryhmän vitamiinit, PP-vitamiinit, E-vitamiiniryhmä, ryhmän K vitamiinit.

Lisäksi marjalla on runsaasti hyödyllisiä mikroelementtejä – natriumia, mangaania, magnesiumia, kalsiumia, alumiinia, piitä ja muita. Jos lisäämme tähän luetteloon sisältyvien tyrni beetakaroteenia, orgaanisia happoja, fosfolipidit, serotoniinin inozid, pektiiniä, saat koko varasto terveitä tarvittavia aineita normaalin toiminnan kehossa.

Herkulliset, ravitsevat ja terveet merenpohjanmarjat ylittävät sitruunat niihin sisältyvän C-vitamiinin määrän

Meritaimenen öljyn ulkoinen käyttö

Merenpohjan öljy on suosittu kosmeettinen korjaustoimenpide. Soveltamisalue on hyvin laaja johtuen tuotteen hyödyllisistä ominaisuuksista.

Merenpihka, jota käytetään useissa valmisteissa, pehmentää ja ravitsee kuivinta ja kuivattua ihoa. Se stimuloi solujen uudistumista. Tyrniöljy on tulehdusta ja antibakteerisia vaikutuksia – huomaat sen heti ravitsevat ihoa halkeilevat huulet öljyä tyrni marjoja.

Myös tämä öljy on välttämätön osa kosmetiikkaa ja useita keinoja hoitaa hiuksia ja ihoa. Öljyjä käytetään usein kasvonsuojainten ja hoitotuotteiden valmistukseen kuiville ja haurastaville hiuksille. Erityisen usein sitä käytetään kasvojen ihonhoitoon, koska kyky parantaa solujen uudistumista tarkoittaa taistelua ihon ikääntyessä.

Erittäin suosittu kasvoille tarkoitettu merihartsiöljy. Esimerkiksi kuiva ja vaimea iho:

– raakaa munankeltuaista – 1 kpl – merilintuöljyä – 1 tl – tuoretta merihartsijuomaa – 1 tl.

Sekoita kaikki ainesosat, tuloksena oleva massa levitetään tasaisesti kasvoille ja 15-20 minuutin jälkeen pese lämpimällä vedellä. Tällä maskilla on kosteuttava ja värjävä vaikutus.

Valmistellessaan naamioiden tyrniöljyn sijasta mehu tuoreita marjoja tyrnimarjamehu voidaan ottaa omenat, appelsiinit, mandariinit, kiivi ja viinirypäleet

Öljyn sisäinen soveltaminen merenrannasta

Merenpohjan öljyä käytetään monenlaisissa lääketieteellisissä kentissä. Esimerkiksi tätä öljyä käytetään aktiivisesti mahalaukun ja pohjukaissuolen mahahaavan sairauksiin. Korkea regeneratiivinen ja parantava ominaisuus auttaa poistamaan vanhoja arkoja.

Tyrniöljykapselien on yhtä käyttökelpoinen sairauksien ehkäisemiseen kardiovaskulaarisen järjestelmän: Ensinnäkin, se on ominaisuus sitoutua kolesteroli, joka tulee kehon elintarvike-, mikä vähentää ateroskleroosin, ja toiseksi, lisää elastisuutta verisuonten seinämien ja edistää niiden yleistä vahvistamista .

Tätä hyödyllistä tuotetta käytetään laajalti gynekologiassa kohdunkaulan eroosion hoidossa. Hammaslääketieteessä meri-tyrnäsadon öljyä käytetään suuontelon tulehdussairauksien, kuten parodontiitin ja stomatiitin, hoidossa. Parantavan vaikutuksen aikaansaamiseksi haavoittumiselle alttiilla alueilla sovelletaan merilintuöljyjä.

Tyrniöljyä, ympäristöystävällisiksi tuotteiksi, voidaan käyttää tulehdussairauksien hoitoon raskaana oleville naisille.

Lisäksi suositellaan A- ja E-vitamiinin puutteen bronkiitin hoitoon; käyttämällä tyrniöljyä, voit nopeasti palauttaa sairaudet korvan, kurkun ja nenän.

Lue myös mielenkiintoinen artikkeli guppy fishista.