Η χρήση του λάδι καμφοράς στην φροντίδα του δέρματος

Περιεχόμενα του άρθρου:

  • Οι μοναδικές ιδιότητες του ελαίου καμφοράς
  • Εφαρμογή λάδι καμφοράς στο σπίτι

Η χρήση του λάδι καμφοράς στην φροντίδα του δέρματος
Η χρήση του λάδι καμφοράς στην φροντίδα του δέρματος
Φωτογραφία: Shutterstock

Οι μοναδικές ιδιότητες του ελαίου καμφοράς

Τα δέντρα, από τα οποία το ξύλο λαμβάνουν αυτό το πολύτιμο πετρέλαιο, ονομάζονται “ιαπωνικές δάφνες”, είναι αρκετά κοινά στην Ταϊβάν, την Ιαπωνία και επίσης στη νότια Κίνα. Τα αιθέρια έλαια λαμβάνονται ως αποτέλεσμα της απόσταξης με ατμό. Τα έτοιμα έλαια χωρίζονται συνήθως σε δύο κύριους τύπους – καφέ και άσπρο. Στη σύγχρονη κοσμετολογία και αρωματοθεραπεία προτιμάται συνήθως το λευκό καμφορό έλαιο – περιέχει μεγαλύτερο αριθμό χρήσιμων ουσιών. Το λευκό καμφορνέ έλαιο, που χρησιμοποιείται συχνά για καλλυντικούς σκοπούς, μοιάζει με ένα υγρό με ανοικτό κίτρινο ή άχρωμο χρώμα με μάλλον ισχυρή ειδική γεύση.

Το καμφορά πετρελαίου, σύμφωνα με τους ειδικούς στην κοσμετολογία, έχει μια σειρά από μοναδικές ιδιότητες, ιδιαίτερα, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Το έλαιο χρησιμοποιείται ενεργά στη θεραπεία πολλών ασθενειών, για παράδειγμα, οξείας βρογχίτιδας, καρδιακής ανεπάρκειας, ουρικής αρθρίτιδας, αρθρώσεων, άσθματος και άλλων. Υπάρχει επίσης θετική επίδραση στη χρήση του καμφορικού ελαίου στη θεραπεία ασθενειών που προκαλούν αρνητικές μεταβολές στην ψυχοεκδηλωτική κατάσταση ενός ατόμου.

Εκτός από την ιατρική χρήση, το λάδι καμφοράς χρησιμοποιείται επίσης ενεργά στην κοσμετολογία, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας του δέρματος στο σπίτι

Το λευκό καμφορό έλαιο θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση του υπερβολικά λιπαρού δέρματος, ειδικά αν έχει προβληματικές περιοχές. Το έλαιο Camphor, το οποίο έχει έντονο αντιβακτηριακό αποτέλεσμα, συνταγογραφείται συχνά και σε εκείνους τους ασθενείς στο δέρμα που έχουν ακμή ή ακμή. Σε αυτό το πετρέλαιο όχι μόνο εξαλείφει τις διάφορες μορφές ακμής, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσει την ανάπτυξη νέων εστιών φλεγμονής στο δέρμα του προσώπου.

Η σύνθεση του καμφορικού ελαίου περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό διαφόρων χρήσιμων ουσιών που μπορούν να έχουν ομαλοποιητική επίδραση στη δουλειά των σμηγματογόνων αδένων, καθώς και να εξαλείψουν την υπερβολική εφίδρωση. Επίσης, το αιθέριο έλαιο καμφοράς χρησιμοποιείται συχνά για τη φροντίδα του λιπαρού δέρματος με τα πρώτα σημάδια αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία.

Χάρη στο λευκό καμφορά πετρέλαιο, πολλές γυναίκες κατόρθωσαν να επιτύχουν καλά αποτελέσματα στην λεύκανση και την εξομάλυνση της επιδερμίδας. Οι κοσμητολόγοι συνιστούν επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το πετρέλαιο για εκείνους που θέλουν να ελαφρύνουν τις φακίδες ή τα σημεία ηλικίας της μελάγχρωσης.

Τρόποι χρήσης του λάδι καμφοράς στο σπίτι

Για να χρησιμοποιήσετε λάδι καμφοράς για να φροντίσετε το προβληματικό δέρμα, πρέπει να αναμιχθεί με φυτικά έλαια, για παράδειγμα, μαύρο κύμινο ή σπόρους σταφυλιών. Ελλείψει αυτών των συστατικών, είναι δυνατή η χρήση του ελαίου γαϊδουράγκαθου γάλακτος.

Από αυτές τις βασικές βάσεις, μπορείτε να προετοιμάσετε μια ποικιλία μάσκες και λοσιόν, καθώς και άλλα καλλυντικά

Για να κάνετε μια λοσιόν, χρειάζεστε δύο κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο (ένα μείγμα από έλαια, για παράδειγμα έλαιο σταφυλιών και κύμινο), προσθέστε 2-3 σταγόνες λευκού καμφοράς πετρελαίου. Το προκύπτον προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιείται ως λοσιόν καθαρισμού για το δέρμα του προσώπου. Χρησιμοποιώντας τα ίδια συστατικά, μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε μια μάσκα προσώπου. Στην περίπτωση αυτή, το καλλυντικό προϊόν θα πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα του προσώπου για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αφαιρέστε αυτή τη μάσκα με βαμβάκι.

Με τη βοήθεια τέτοιων προϊόντων (τόσο λοσιόν όσο και μάσκες), είναι δυνατό να περιορίσετε αποτελεσματικά τους εκτεταμένους πόρους στο δέρμα του προσώπου, να αντιμετωπίσετε την ακμή, τα μαύρα σημεία, την ακμή και κάποια άλλα προβλήματα.

Προκειμένου να δώσουμε έναν καλύτερο τόνο στο κουρασμένο δέρμα ή όταν φροντίζουμε το πρόσωπο με τα πρώτα σημάδια γήρανσης, θα λειτουργήσουν και τα μέσα που δημιουργούνται από τα παραπάνω συστατικά. Τα μέσα παρασκευάζονται με τις ίδιες αναλογίες, αλλά χωρίς τη χρήση μαύρου ελαίου κύμινο.

Η χρήση του λάδι καμφοράς στην φροντίδα του δέρματος
Η χρήση του λάδι καμφοράς στην φροντίδα του δέρματος
Φωτογραφία: Shutterstock

Για την παρασκευή καλλυντικών για το προβληματικό δέρμα, αιθέριο έλαιο καμφοράς μπορεί να προστεθεί σε μάσκες, κρέμες και λοσιόν. Για παράδειγμα, για την παρασκευή μίας μάσκας στο σπίτι, ένα μέρος του καλλυντικού προϊόντος θα πρέπει να συμπληρώνεται με τουλάχιστον 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου καμφοράς. Και για ένα ποτήρι λοσιόν – ήδη 8-10 σταγόνες. Στην περίπτωση που η συνολική ποσότητα της τελικής λοσιόν είναι μικρότερη από την ύαλο, ο αριθμός των σταγόνων μειώνεται αντίστοιχα.

Επίσης, το λάδι καμφοράς μπορεί να καταστρέψει και οι εύθραυστες βλεφαρίδες να είναι ισχυρές, μακρές και λαμπερές

Για να προετοιμάσετε ένα διαυγαστήριο για εκείνους που δεν τους αρέσουν οι φακίδες στο πρόσωπό τους, 3 σταγόνες λάδι καμφοράς αναμειγνύονται με μια κουταλιά της σούπας πετρέλαιο θαλάσσης buckthorn. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε ένα καλλυντικό προϊόν κατάλληλο τόσο για λεύκανση του δέρματος όσο και για λείανση της επιδερμίδας. Για να ελαφρύνει το δέρμα του προσώπου και να μειώσει τη χρώση με τις φακίδες, το δέρμα θα πρέπει να λιπαίνεται με το προκύπτον μείγμα αρκετές φορές την ημέρα. Επίσης, αυτό το μείγμα είναι καλά προσαρμοσμένο ως κρέμα νύχτας.

Για να ενισχύσετε τις εύθραπτες βλεφαρίδες και να τις κάνετε πιο λαμπερές και μακρές, ετοιμάστε ένα μείγμα μιας κουταλιάς σούπας καστορέλαιο και 3-5 σταγόνες αιθέριου ελαίου καμφοράς. Στις βλεφαρίδες, το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται προσεκτικά και απαλά, μια καλά πλυμένη και στεγνή βούρτσα για το σφάγιο. Το λάδι πρέπει να εφαρμόζεται εναλλακτικά – πρώτα για να θεραπεύονται οι βλεφαρίδες από το ένα μάτι, να το ξεπλύνετε και μόνο μετά να πάτε στο δεύτερο μάτι.

Στο επόμενο άρθρο, θα διαβάσετε για τις αλλεργίες στα καλλυντικά.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 86