מסוכן לכל החיים! לראש החומרים המזיקים ביותר בתחום הקוסמטיקה

מומחים אומרים כי אין שום אמצעי טבעי ליופי של הייצור התעשייתי – מתחלבים, חומרים משמרים, צבעים וכו ‘לעזור לערבב יחד החומרים, להגדיל את חיי המדף, לתת את המוצר מראה נעים ארומה. כחלופה לייצור תעשייתי – קוסמטיקה טבעית לבית. אבל כזה אפקט, אשר מסופק על ידי קרנות המיוצר לאחר שנים רבות של מחקר בטכנולוגיה גבוהה, לא לחכות גם. נכון, תג המחיר עבור קוסמטיקה האליטה לא יהיה קטן. וקרנות תקציב לעתים קרובות חטא על ידי רכיבים שאינם מועילים, אבל אפילו לפגוע בבריאות ויופי. יש תוספים כימיים רבים, נעצור על כמה.

צילום: Getty Images

פרבנים

בתווית: methylparaben, propylparaben, butylparaben.

אסטרס של חומצה פרה הידרוקסבנזויק (מקוצר כמו פרבנים) פופולריים מאוד כחומרים משמרים וחומרי חיטוי בתעשיות הקוסמטיקה, התרופות והמזון בשל עלותם הנמוכה ויעילותם הגבוהה. המקביל הטבעי שלה אינו עומד בתחרות. לכן, קוסמטיקה זולה (שמפו, קרמים, קצף, שפתון) לעיתים קרובות מורכב תחליף סינתטי – פרבנים.

זה מסוכן? מסרטנים: פרבנים בריכוז גבוה התגלו בסרטן השד, אך לא נמצא קשר ישיר בין השימוש בקוסמטיקה לבין סרטן. לכן, השאלה אם נוכחות parabens יכול להשפיע על המופע של אונקולוגיה נשאר פתוח. אבל אלרגיה יכולה לגרום. ומוטב לא להשתמש קוסמטיקה עם נוכחות של פרבנים באור שמש ישיר – זה גורם להזדקנות של העור.

טריקלוסאן

בתווית: טריקלוסאן.

זהו חלק של רוב antibacterial ו antifungal סוכנים: סבונים, ג ‘לים, משחת שיניים, mouthwashes, deodorants ו מפיות עבור היגיינה. Triclosan יש היסטוריה מוזרה: לאחר זה תרכובת אורגנית היה מסונתז הראשון בשנת 1965, זה היה בשימוש פעיל בארה”ב כמו חומרי הדברה – כדי להילחם במחלות צמחים. אז האלמנט הכימי הרחיב את השפעתו – הוא הפך חיוני ברפואת שיניים, תעשיות קוסמטיות וכימיות (נוסף דטרגנטים וניקויים). והכול יהיה שום דבר, אבל באותה אמריקה הם אסרו פתאום את השימוש בטריקלוזאן במוצרי צריכה בגלל הפגיעה הגדולה בגוף.

זה מסוכן? שלילי משפיע על האנדוקרינית ועל מערכת הרבייה; למעט בעיות עם הורמונים משפיע על העבודה של הכליות, הכבד, הריאות. באופן כללי, חומר רעיל מאוד.

צילום: Getty Images

פתלטים

בתווית: phethalate diethyl, di-n-butylate phthalate.

אחד המרכיבים הרעילים ביותר, מידע על אשר לא תמיד נוכחים על התווית. אמנם במדינות רבות חומצה phthalic אסורה לצרכים קוסמטיים. מוסיפים לרוב מוצרים דקורטיביים: צללים, סומק, לק.

מה מסוכן? גורם הפרות במערכת האנדוקרינית, יכול לגרום הפרעות גנטיות של התפתחות תוך רחמית, ולכן, אסור לשימוש על ידי נשים הרות, להחליש את הפעולה של טסטוסטרון (הורמון המין הגברי). מאז התווית יכול להיות מוסווה Parfum, עדיף לקנות את המוצר ללא פתלטים או ללא בשמים.

נתרן לוריאל גופרתי

בתווית: נתרן לוריל סולפט, SLS.

ללא חומר כימי זה, אשר נקרא גם פעילי שטח (פעילי שטח), אין חומרי ניקוי: ג’לים, שמפו, קצף, מסיר איפור. החומר נגזר שמן קוקוס, אשר נותן כמה יצרני תמרונים עבור ערמומי – הם כותבים על התווית כי הוא עשוי קוקוס, טבעי. עם זאת, אחד המרכיבים הכי מזיקים, המסוגל לגרום נזק אמיתי לגוף.

זה מסוכן? חודר בקלות לתוך רקמות, הוא מסוגל להשתהות בתאי הכבד, הלב. על העור לאחר טיהור, נותר סרט שגורם לגירוי, אטופיק דרמטיטיס, אקזמה. לאחר יישום של שמפו עם SLS מקדם את המראה של קשקשים, גירוד. השיער הופך יבש, להחליש, לפצל, ליפול. לאחר החלת משחת שיניים, קיימת אפשרות לפתח stomatitis. אם תרופה עם SLS אינו זמין, אז זה מומלץ שזה יהיה שטוף היטב את העור עם הרבה מים זורמים.

פורמלין או פורמלדהיד

בתווית: פורמלדהיד, Diazolidinyl אוריאה, DMDM ​​Hydantoin.

לרוב הוא נמצא היגייני (סבונים, שמפו, מזגנים, קצף, קרמים, lotions) או מוצרי חיטוי. אבל זה יכול להיות חלק הלק לקרם מסקרה. פורמלדהיד הוא גז חסר צבע עם ריח חריף, אשר יש רעילות גבוהה, אבל עם השפעה bactricidal חזק. פתרון פורמלין – פורמלין – מלבד חומר משמר טוב. בייצור של מוצרי קוסמטיקה במינון קבוע לחלוטין, פורמלדהיד משמש בצורה לא טהורה, אבל חומרים כימיים (משחררים) המכילים מולקולות פורמלדהיד. אם לא לאחסן קוסמטיקה בארון כהה, אז תחת השפעת האור, שחרור יתחיל לשחרר פורמלדהיד, להגדיל את הריכוז שלה.

זה מסוכן? ביפן ובשבדיה, פורמלדהיד אסורה רשמית משימוש בקוסמטיקה. במדינות מסוימות, זה מותר קוסמטיקה, אשר אינו נשאר על העור. ברוסיה אין מגבלות חקיקה על השימוש בכימיקל זה. אמצעים עם פורמלדהיד תיאורטית יכול לגרום לגירוי של רירית, אלרגיות, דרמטיטיס, אסטמה הסימפונות.

צילום: Getty Images

Diazodinyl אוריאה

בתווית: diazolidinyl אוריאה.

מאוד פרימיטיבי ו מותנה אתה יכול להגיד את זה: אוריאה היא בתאי העור, ואחת המשימות שלה היא לשמור על לחות. לכן, בתחום הקוסמטיקה, הוא נושא הרבה שימושי – מ לחות פעולה מיקרוביאלית. אאוראה נוספת היא חומר משמר טוב. מכיל צבעי שיער, שמפו, קרם ידיים, קרמים ומשחות שיניים. בשימוש נרחב משחות רפואיות.

זה מסוכן? בזהירות יש להשתמש בנוכחות של מחלות עור: גירוי, פריחות, פצעים. קוסמטיקה, הכוללת אוריאה, רק להגביר את המחלה. משחות טיפוליות להכיל ריכוז גבוה של אוריאה, ולכן יש צורך להחיל רק על האזור המושפע של העור, אחרת הכוויה מסופק.

אלומיניום

בתווית: אלומיניום, אבקת אלומיניום.

מוכלת בצורה של אבק או אבקה כמו פיגמנט צביעה. הוא הוסיף דיאודורנטים, קוסמטיקה דקורטיבית, במיוחד הצללים, העין liners, הלבנה creams עבור הפנים, מוצרים sunscreen, toothpastes.

זה מסוכן? לפני שאבקת האלומיניום נכנסה למתכון של מוצרי קוסמטיקה, היא, כמובן, עברה מחקר. אבל עדיין מתכת זה לא יכול להיות בטוח נקרא: זה חודר בקלות את העור לתוך מערכת הדם, זה יכול לגרום לאלרגיה, מצטבר, משפיע על מערכת העצבים.

הידרוקינון

בתווית: הידרוקינון.

תרופה זו כבר זמן רב כדי להלבין את העור, הוא חלק משחות, משחות, טוניקות נגד פיגמנטציה משופרת. אבל הפעם האחרונה עלתה על רשימה של אמין. למעשה, hydroquinone אינו מסיר פיגמנטציה, אבל זה מפסיק את הייצור של מלנין, אשר מגן על העור מפני ההשפעות של קרינה אולטרה סגול כמחסום טבעי.

זה מסוכן? יש השפעה הפוכה: הפחתת הייצור של מלנין, עושה את העור חשוף קרני UV, מגדיל את הסיכון של כתמים חדשים וסרטן העור. עם שימוש ממושך מאיץ את תהליך ההזדקנות של העור, נותן צבע עמום. משפיע על המערכת האנדוקרינית. ישנן עדויות של השפעה שלילית על פונקציות העצבים והפריון. אסור באירופה, יפן, מרכז אסיה.

צילום: Getty Images

טאלק

בתווית: טאלק.

אבקה רופפת של צבע לבן ללא טעם וריח הוא מינרל טבעי המשמש באופן פעיל לא רק בתעשיית הקוסמטיקה, אלא גם בתעשיות המזון והמזון. השתמש בו כדי לספוג לחות, להפחית את החיכוך. טלק הוא המרכיב העיקרי של אבקות לתינוק, הוא הוסיף אבקות של נשים, דיאודורנטים יבש, משחות שיניים, סומק, משחות גוון.

זה מסוכן? בתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת, נערך מחקר – נערך ניסוי על חולדות שנאלצו לשאוף אבקה במשך תקופה ארוכה, ולאחר מכן אובחנו עם גידולים סרטניים. עדיין יש דעה כי טלק עלול לגרום למחלות ריאות תגובה עור אלרגית. בין אם זה כך או לא הוא נושא פולמוס, אין מחקרים רציני אין נתונים על הפגיעה בבריאות.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 16