סופריאטיזם, המאה ה -21

טקסט: נדז’דה פיגלובה. צילום: ויטלי נפדוב. סטייליסטית: אלנה בלובה.

אדריכל: אלכסנדר קראפטוב. מעצב: אולגה Gradskaya. מנהיג סטודיו עיצוב “Quadra 7”: מיכאיל Obukhov.

השם “סופרימטיזם” נגזר מן המילה הלטינית supremus, אשר בתרגום פירושו “הגבוה ביותר”. באמצע שנות ה -1910 הכריז קזימיר מלביץ ‘על יצירתה של אמנות חדשה, שמטרתה להביע את המציאות בצורות פשוטות (מרובע, משולש ומעגל). צבעים שיחקו גם תפקיד. הרעיונות האמנותיים הללו מצאו תגובה באדריכלות, בחפצים פנימיים ואפילו בבגדים, ופתרונות העיצוב המיושמים בדירה זו מבוססים על סינתזה של צבע וצורה. משולש הצבע של סופרימטיזם מורכב מאדום, לבן ושחור. אבל במסגרת הפנים שלנו השחור הפך לאפור כהה, ולבן רכשה גוונים חמים בצבע בז ‘. כראוי doses ו מתאימים במדויק בצבע הטון האדום בגימור של המטבח, חדר האוכל, סלון וחדר אמבטיה לא הולך מעבר לגבולות התפיסה, שמאחוריו רגשות שליליים יכולים להתעורר. יחד עם זאת, האחדות של גוונים היה בקפידה בעיצוב של כל החדרים. הבסיס של הגיאומטריה של הפנים מלבנים וכיכרות. הם נתמכים על ידי הכרכים של התקרה המושעה וצורות הרהיטים, וכתוצאה מכך התברר פנים מקוריות התואמות את המושגים המודרניים של יופי ונוחות, אך הם ביטאו שורשים בעבר ושאיפה לעתיד.

סופריאטיזם
סופריאטיזם
סופרימטיות בעיצוב
סופרימטיות בעיצוב
  • תמונה 1. סלון. התקרה מבנים עשוי גבס עזר לתקן את התפיסה החזותית של החדר הצר.
  • תמונה 2. הגרפיקה של שני קומפוזיציות הרהיטים מודגשים על ידי גימור מנוגדים. מודולים של בז ‘על רקע חום כהה מהווים מאזן מאוזן לקבוצה השנייה, שם, לעומת זאת, מודולים חומים כהים בולטים על רקע בצבע בז’ עם רקע הקיר. במקרה זה, הרכב הרהיטים הפך הפנים הדומיננטי של האולם אזור. מסיבה זו, רהיטים רכים הנבחר ריפוד אור, קרוב לצבע הקירות.
  • תמונה 3. חזיתות של ארונות מטבח ומדפים עשויים בשני צבעים – אפור כהה ואדום. השילוב היפה שלהם מודגש על ידי משטח הסיום המבריק.
  • צילום 4. לאחר שהרים קיר נוסף בחדר השינה בזווית של 135 מעלות לדלת הכניסה, מחברי הפרוייקט יצרו מקום לחדר ההלבשה.
  • תמונה 5. חדר השינה. שני מטוסים בניצב – הרצפה והקיר – משולבים ויזואלית בשל פתרון צבע.
  • תמונה 6. חדר של בן. בחדרו של הילד נבחר צבע רגוע ונייטרלי. לדברי פסיכולוגים של ילדים, חפצים בהירים מונעים מהתלמיד להתרכז במהלך השיעורים. מחושב היטב ארגונומיה ופונקציונליות של מקום העבודה.

באוסף של רעיונות

  • החלוקה בין המטבח לסלון מעניינת לא רק לצורה, אלא לקישוט. טיח מרקם יוצר עץ חיקוי. זה מותר כדי למנוע צומת מכוער בין המטוסים בניצב, אשר מתרחשת בעת שימוש פורניר מן פורניר טבעי (תמונה 1,2).
  • המטבח מחובר ללוגיה על ידי “החלון הצרפתי”, כלומר, הדלת מזוגגות מלמעלה למטה. לכן, במקום סוללות קיר, מסודרים קונווקטורים שהיו ממוקמים במיוחד ברצפה, מכוסים בסורג, וקובעת הרצפה יוצרת את האפקט של “מסך חום” ומנתקת את זרימת האוויר הקר. הסורג הנשלף מספק גישה למערכת החימום במידת הצורך. סוג זה של התקנה של convectors אפשרי רק עם עובי מספיק של הרצפה מחוספס (המגהץ) וציפוי, בסכום של 11 ס”מ (תמונה 3).
  • החלק הפנימי של חדר האמבטיה בנוי על המשחק בכרכים מדורגים. חוטית במערכת ההתקנה קיר של האסלה עושה מדף ומדפים נוחים. התקרה מורכבת משלושה מפלסים. המפלס התחתון, כמו הקירות, מרוצף, האמצעי עשוי לוחות גבס צבועים לבן, והאחד העליון הוא סדין מתוח (תמונה 4).
  • ריהוט בחדר האמבטיה נבחר בקפידה רבה בצבע, צורה וסגנון זה נראה בלתי אפשרי ליצור הרכב הרמוני יותר. ארון נפרד וארונות מתחת לכיור אפשרו להימנע ממיקום של מוצרי קוסמטיקה ומוצרי אמבטיה רבים “באופק”. נובל שיק מביא לחדר כיור פרופורציה מושלמת בשילוב עם אביזרים (תמונה 5).

פתרון תכנון

מחברי הפרויקט לא ביקשו “לשפץ” מחדש את הדירה בעולם, כפי שאירח בעיקר על ידי הבעלים. הגדילה רק את שטח חדר האמבטיה והסלון בשל המסדרון. ובחדר השינה, הודות לצילומים הגדולים, אפשר היה לארגן מלתחה פינתית מרווחת למדי. לוגיאס לא היו מחוברים למרחב המגורים. אבל זיגוג הדלתות המוליכות אל הלוגיה “חזותית” הרחיב את החלל ושיפר את החצר של המקום, פתיחת המחיצות בין המטבח לסלון אפשרה לפתור מספר משימות תפקודיות ואסתטיות בבת אחת. ראשית, הצורה המורכבת מדי של הסלון הותאמה חזותית. שנית, בחלקו, אבל רק במידה הדרושה, היה אפשר לבודד את שטח העבודה של המטבח מבלי לבודד אותו.

ראיון עם בן המארחים

הפעם שברנו את השגרה וראיין את בנו של הבעלים – סוולי, תלמיד כיתה ב ‘, שהכה אותנו בבגרותם של פסקי הדין שלו.דף הבית: האם היית מעוניין כיצד התיקון שלך הולך?Saveliy: כן, בשלב זה אני באה לכאן לעתים קרובות עם הורי.האם אתה אוהב את כל מה שיש לך?– כמובן. יותר מכל אני אוהב את החדר שלי. על זה על החלון יש תריסים שיכולים להיות סגורים כאשר אתה צופה בסרט. נראה שאתה בקולנוע.דף הבית: ואת לא רוצה צבעים בהירים יותר: כחול או ירוק?לא, כחול וירוק לא מחבבים אותי. רציתי רהיטים כהים כהים, כמו הורים, אבל עם חדר בהיר זה נראה גדול יותר.

  • תמונה 1. הגבול בין המסדרון לסלון מצוין בשלוש דרכים: מחיצת גבס, קירות מנוגדים, גימורים שונים.
  • צילום 2. לסלון לא נראה מוארך מדי, הם השתמשו הקבלה של יעוד בעזרת סידור רהיטים. החדר היה מחולק לשני חלקים: אולם ו”בית קולנוע “.
  • תמונה 3.4. העיצוב של חדר האמבטיה לאורחים מבוסס על ניגודיות מרהיבה של אדום ולבן. מחברי הפרויקט הביסו בהצלחה את צורת הריבוע במישורים שונים, ויצרו צמתים מעניינים של קווים עם המעבר של התבנית מקיר לקיר. תא המקלחת נבנה ישירות על המקום. לשם כך, השתמשנו באזור המסדרון, אשר לא היה צורך לאחר שיפוץ, תוך שמירה על נפח הקיים של חדר האמבטיה.
  • תמונה 5. נורות בנויות לתוך אריח הרצפה של המסדרון, אשר משמשים “משואות” בחושך.
  • תמונה 6. מובנה תאורה קיים במטבח בסלון – זה נותן את מבנה התקרה קלילות נוספת ויזואלית מגדיל את גובה החדר.

כל האובייקט

Sex you לוח פרקט של אלון צבוע מתחת לאגוזים, אריחים.קירות: קיר גבס, צבע.תקרה: קיר גבס, צבע.

תכנית לפני שיפוץ:שטח כולל – 138.2 מ”ר, גובה תקרה – 3.0 מ ‘.

תכנית לאחר שיפוץ:שטח כולל – 138.2 מ”ר, גובה תקרה – 2.9 מ ‘.

צוות העריכה מודה לסלונים La Maison Coloniale, Vellamo, Ka הבינלאומי, בוטיק Schafer, “Red Cube” עבור אביזרים שסופקו.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 76